Escape room

Onze escape rooms bevinden zich op twee locaties op 6 minuten rijafstand.

Fort van Liezele (fortbaan 2, 2870 Puurs) en Project 13 (Klein-Mechelen 13, 2880 Bornem)

Wanneer u de escape room hebt gespeeld en u komt dezelfde dag eten bij Project 13 hebt u recht op 5% korting op het eten.

Gelieve uw orderbevestiging bij aankomst af te geven aan het onthaal en te vragen naar bovenstaande korting.

Prison Transport 1

Escape from Prison Transport

Tijdens een vakantie met je vrienden in Colombia kom je in problemen met de lokale corrupte overheid.  Jullie worden verdacht van een aanval op een politie eenheid en zijn nu via een snelrechter veroordeeld tot levenslang.  Jullie zijn onschuldig,  maar de enige manier om het aan te vechten is om te ontsnappen en naar de ambassade te vluchten.  Daar zijn ze op de hoogte van de situatie,  maar omdat er geen uitleveringsverdrag bestaat kunnen ze jullie pas echt beschermen zodra jullie zijn ontsnapt. Het enige reële moment om dat te doen is tijdens het transport van het politiebureau naar de strengbeveiligde inrichting in het binnenland. Een transport die met een bus wordt uitgevoerd en welke 45 minuten zal duren. In die tijd moeten jullie de bus stoppen, de bewaking uitschakelen en ontsnappen. Er is een beetje hulp beschikaar van een medewerker van de ambassade die onder andere  hackers groep anonymous heeft weten in te schakelen om jullie te helpen ontsnappen.  Let goed op de subtiele aanwijzingen. De ambassade medewerker zal jullie in veiligheid brengen zodra je de bus hebt verlaten.

Aantal personen: 3-4 personen
Min leeftijd: 15 jaar begeleid door een volwassen – 15 jaar zelfstandig te spelen
Speelduur: 50 minuten
Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Boek hier The Prison Transport


Kamer 1

LET OP DEZE LOCATIE BEVINDT ZICH OP 7 MINUTEN MET DE WAGEN VAN PROJECT 13: FORTBAAN 2, 2870 PUURS

The mystery of Anna Lockwood

In 1982 verdween Anna op mysterieuze wijze tijdens een spelletje verstoppertje. Het enige aanknopingspunt is een hoopje bladeren. Deze vlogen in het rond toen haar zus tijdens het zoekspelletje de deur van haar kamer open trok. Ook werd er toen een mysterieuze houtachtige geur waargenomen. Anna is echter nooit terug gevonden.

Tot op de dag van vandaag geloven haar ouders en zussen sterk in haar terugkeer. Ze lieten haar kamer onaangeroerd omdat hier misschien wel de oplossing voor haar verdwijning te vinden is.

Gaan jullie de missie aan om deze verdwijningszaak op te lossen en Anna terug te herenigen met haar familie?

Aantal personen: 3-6 personen
Min leeftijd: 10 jaar begeleid door een volwassen
14 jaar zelfstandig te spelen
Speelduur: 60 minuten
Moeilijkheidsgraag: gemiddeld

Boek hier Kamer 1


Kamer 2

LET OP DEZE LOCATIE BEVINDT ZICH OP 7 MINUTEN MET DE WAGEN VAN PROJECT 13: FORTBAAN 2, 2870 PUURS

Defuse the bomb

Heb je er ooit van gedroomd om eens een bom onschadelijk te maken? Wij hebben de beste elementen van een bom-ontmantelingen gecombineerd tot een unieke ervaring, waarin jullie een bloedstollende strijd voeren tegen de tijd.

Dit verhaal speelt zich af tijdens de koude oorlog. Na de 2de wereld oorlog wordt het fort bewaakt door militairen met aan het hoofd een kolonel van het Amerikaanse leger. Deze is echter opgepakt voor spionage. Tijdens zijn verhoor kwam aan het licht dat hij een spion is voor het Russiche leger en een bomaanslag aan het voorbereiden was. De bom is echter nog niet gevonden. Hopeljik staat ze nog niet op scherp.

Samenwerking en communicatie zijn de vereisten om de bom op tijd te vinden en onschadelijk te maken. Gaan jullie de strijd aan?

Aantal personen: 2-6 personen
Min leeftijd: 16 jaar (niet geschikt voor kinderen)
Speelduur: 60 minuten
Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Boek hier Kamer 2


Kamer 3

he Dutchman, lost treasure

Als schattenjager heb je vernomen dat in de Caraïben het oude piratenschip van “The Dutchman” drijft. Het schip bevindt zich voor de kust van het mysterieuze eiland  Isla la Blanquilla. Volgens de legende zou er op het schip informatie te vinden zijn over de zogenaamde “ lost treasure”.  Dit is een enorme hoeveelheid goud en edelstenen die in de tijd van de Spaanse overheersing buit werd gemaakt. De kapitein zou door de bemanning vermoord zijn en zijn hart ligt bewaard in een kist op het schip. Wat ze echter over het hoofd hebben gezien, is dat hij de enige was die wist waar de schat ligt. De hints die de kapitein gemaakt heeft om de schat terug te vinden, zijn door de bemanning nooit ontcijferd. In hun jarenlange zoektocht naar de schat zijn ze verdwaald geraakt en naar verloop van tijd allemaal gestorven. Of toch niet helemaal … Er gaat een gerucht rond dat de bemanning gedoemd is …

Dit houdt jullie als avonturiers natuurlijk niet tegen, dit is namelijk maar een gerucht. Echter, bij aan boord gaan van het schip blijken jullie niet alleen te zijn.

Wat er precies gebeurd is weet je niet meer, maar je vindt jezelf vastgebonden op het schip. De bemanning is voor een uur naar het eiland gegaan. Die tijd heb je om het schip vaarklaar te krijgen, het anker te lichten en de juiste koers te vinden die je naar de lost treasure zal leiden. Alleen zo kun je levend ontsnappen…

Aantal personen: 2-6 personen
Min leeftijd: 8 jaar begeleid door een volwassen – 14 jaar zelfstandig te spelen
Speelduur: 60 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Boek hier Kamer 3